Het Casa Comunal is bijna klaar.


9-12-2014

Het Casa Comunal  (gemeenschapshuis) in de wijk Salto Transatlántico is zo goed als af! Het is gebouwd met bakstenen en uit oogpunt van veiligheid en duurzaamheid afgewerkt met keramische vloertegels en aluminium ramen met glazen lamellen. Ook is er een watertank aangebracht waarmee onder andere de botanische tuin van water kan worden voorzien. Een tegenvaller was dat vlakbij het Casa Comunal een biofilter ligt die nu nog voor stankoverlast zorgt. Masinfa heeft daarom BIOMASA, de organisatie die bij de aanleg betrokken was, gevraagd om het biofilter te inspecteren en de gebreken op te lossen.

Het Casa Comunal zal op de eerste plaats gebruikt worden als een educatief centrum voor jong en oud op het gebied van organische landbouw en een gezond eetpatroon om op lange termijn de voedselzekerheid, gezondheid en zorg voor het milieu te verbeteren. Het Casa Comunal ligt daarom naast een botanische tuin, die als proeftuin fungeert waar bewoners ervaring op kunnen doen om deze vervolgens zelf thuis toe te passen. Daarnaast kunnen buurtbewoners activiteiten en bijeenkomsten organiseren in het Casa Comunal.

Het Casa Comunal vormt de kroon op de nieuwe wijk en de kroon op het werk van Carel Sweens, die vanuit zijn functie bij de gemeente 15 jaar lang betrokken is geweest bij de aanleg van de wijk Salto Transatlántico. Zijn afscheid bij de gemeente Nijmegen was meteen de aftrap van een inzamelingsactie om dit project mogelijk te maken. Zie ook www.casacomunal.nl.